Alüminyum doğrama, inşaat sektörünün ve mimari çözümlerin vazgeçilmez bir parçası ve binalarda değişik sistemlerde kullanılan alüminyum doğrama sistemleri alüminyum kapı ve pencere sistemleri, alüminyum sürme sistemleri, kayar katlanır pencere ve kapılar ve ofis bölme sistemleri gibi alanlarda çözüm noktasıdır.

Mimari istekler doğrultusunda görselliğin haricinde statik, ısıl hesaplar, hava su sızdırmazlık performansı ve konforlu bir yaşam için beklenen özellikleri karşılayabilecek birçok alternatife sahiptir. İçe veya dışa, vasistas, çift eksen, pivot, sürme, katlanır şeklinde birçok açılım tipi uygulanabilir. İstenen ışık geçirgenliği ve performanslara göre her tip kesit ve nitelikte cam veya paneller uygulanabilr.

Geniş renk yelpazesine sahip olan alüminyum sistemler kolay temizlenebilme özelliği ile her zaman yeni kalabilmektedir.

Alüminyum doğrama sistemleri dayanıklılık, sağlamlık, esneklik ve farklı uygulama seçenekleri nedeniyle tercih edilmektedir. Pencere ve kapılarda pivot, dışa açılım, katlanır kapı sistemler uygulanabilmektedir. Güneş, rüzgar ve yağmura karşı dayanıklı olan alüminyum doğrama sistemleri çift cam sistemleriyle desteklenerek yalıtımda çok iyi değerlere ulaşmaktadır. Geniş renk yelpazesine sahip olan alüminyum sistemler kolay temizlenebilme özelliği ile her zaman yeni kalabilmektedir.

Alüminyum sürme sistemleri:

  • Rustic (dekoratif)
  • Future
  • HV (gizli kanat)
  • Classic (düz)
  • Softline (yuvarlak)
  • Altbau (blok)
  • Reko (renovasyon)

Alüminyum Kullanım Alanları
Alüminyumdan üretilmiş yapısal bileşenler uzay ve havacılık sanayii için vazgeçilmezdir. Hafiflik ve yüksek dayanım özellikleri gerektiren taşımacılık ve inşaat sanayiinde geniş kullanım alanı bulur.Alüminyum,yumuşak ve hafif bir metal olup mat gümüşümsü renktedir. Bu renk, havaya maruz kaldığında üzerinde oluşan ince oksit tabakasından ileri gelir. Alüminyum, zehirleyici ve manyetik değildir. Kıvılcım çıkarmaz. Saf alüminyumun çekme dayanımı yaklaşık 49 megapascal (MPa) iken alaşımlandırıldığında bu değer 700 MPa´a çıkar. Yoğunluğu, çeliğin veya bakırın yaklaşık üçte biri kadardır. Kolaylıkla dövülebilir, makinede işlenebilir ve dökülebilir. Çok üstün korozyon özelliklerine sahip olması, üzerinde oluşan oksit tabakasının koruyucu olmasındandır.

Alüminyum un Faydaları
Güneş ışınlarından etkilenmez, her iklimde kullanılabilir, pas tutmaz.Çelikten 3 kez daha hafiftir, İstenildiğinde çeliktendaha mukavemetli, bakırdan daha yumuşak olabilir. Kolay şekillendirile-bilir. çok sayıda seçeneği vardır. Çevre dostudur, tekrar tekrar geri dönüşüm imkanı vardır. Isı yalıtı-mında terletmez, dekoratiftir, sonsuz ömürlüdür, çürütmez, ömür boyunca ek harcama getirmez.

Alaşımları çelikten bile daha dayanıklıdır.
Paslanmaz sararmaz dayanıklıdır.
Çelik Bakır ve Pirince göre 3 kat daha hafiftir.
Işığı mükemmel yansıtır.
Aynı kalitede yüksek miktarda üretilebilir.
Estetik olup her renge boyanabilir.
Yangın esnasında kıvılcım ve zehirli gaz çıkarmaz.
Soğuğa dayanıklıdır.
Tamamı ile geri dönüşüm özelliği vardır.
Üretimden, tüketime çevrecidir.
Tasarım esnekliği sonsuzdur.
Dekoratif ve kolay taşınabilir.